Valtuustoaloite: Antirasistista koulutusta varhaiskasvatuksen ja koulujen henkilökunnalle

Kouluterveyskyselyissä on toistuvasti selvinnyt, että lapset ja nuoret kokevat syrjintää ihonvärin, uskonnon tai etnisen taustan vuoksi. Siksi jätimme yhdessä Minttu Sillanpää kanssa valtuustoaloitteen, että Vantaan kaupunki kouluttaisi ja varhaiskasvatuksen ja koulujen henkilökuntaa antirasistiseen työotteeseen.

Rasismikokemukset jätetään helposti huomiotta, sillä rasismiin puuttuminen koetaan vaikeaksi. Erityisen vaarallista on rakenteellinen rasismi, jonka seurauksena tulee syrjineeksi ihmistä tiedostamatta.

Jokaisella lapsella ja nuorella on oikeus tulla kohdatuksi yksilönä ja tulla nähdyksi omana itsenään ilman ennakkoluuloja.

Varhaiskasvatuksen ja koulun tulee olla lapselle ja nuorelle turvallinen paikka, johon he kokevat myös kuuluvansa. Tämän takia antirasistinen koulutus kasvatuksen- ja koulutuksen henkilökunnalle on erittäin tärkeää. Tavoitteena on, että henkilöstö oppii tunnistamaan rasismin eri muotoja ja puuttumaan niihin entistä paremmin.

Aloitteen allekirjoitti lisäksemme 17 muuta valtuutettua ja näin ollen aloite etenee kaupunginhallituksen valmisteluun.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s