Tuoreen kaupunginvaltuutetun kiitokset <3

Kiitos äänestäjilleni, te teitte minusta Vantaan kaupunginvaltuutetun. ❤

Olo on hyvin epätodellinen, onnellinen ja yhtä tunteiden vuoristorataa. Oma tavoitteeni oli saada 300 ääntä, mutta ääniä tulikin yhteensä 557, joka meni täysin yli odotuksien.

Näillä äänillä minusta tulee Vantaan kaupunginvaltuutettu. Kiitos tuesta, kiitos luottamuksesta! Yritän tehdä parhaani ja enemmän.

Kiitos vielä jokaiselle vähän tai enemmän kampanjan tekoon osallistuneille. Kiitos kaikille jokta minua suositteli tai lahjoitti kampanjaani.

Alla muutaman päivän jälkeen hieman ajatuksia käydyistä kuntavaaleista.
Vaikka olen iloinen omasta saavutuksesta ja niin monien huippujen punavihreiden läpi pääsystä ympäri Suomen, mua harmittaa kovasti tämä historiallisen surkea äänestysaktiivisuus.

Vantaalla vain 48,4% äänioikeutetuista äänesti kuntavaaleissa. Yli puolet siis jätti äänestämättä. Koko Suomessa aktiivisuus oli vaan 55% joka tarkoittaa, että joka toinen jätti äänestämättä. Tämä on vaan niin surullista ja demokraattisen järjestelmän epäonnistumista.

Vasemmisto menetti monessa eri kunnassa paikkoja niin myös Vantaalla. Olen siitä tosi harmissani, sillä nyt oikeasti tarvitaan yhdenvertaista ja kestävää politiikkaa. Vasemmistopuolueiden heikko tulos tulee näkymään kunnissa ja seuraavat vuodet tulevat olemaan haasteellisia.

Helsingissä ja myös muutamissa muissa kunnissa Vasemmisto teki kuitenkin vaalivoiton ja sai lisäpaikkoja, joka tekee iloiseksi. Erityisen iloiseksi tekee myös se, että moni punavihreä nuori on päässyt läpi valtuustoon. Se kertoo mielestäni sitä, että punavihreälle politiikalle on tilausta ja se herättää toivoa.

Yhdenvertaisen Vantaan puolesta työ alkaa. Tulen tekemään työtä myös sen eteen, että politiikka olisi helposti lähestyttävä ja selkokielinen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s