FUNDA DEMIRI

Moikka!

Olen Funda Demiri 24-vuotias lähihoitaja Vantaan Martinlaaksosta. Olen töissä Vantaan päihdepalveluissa. Toimin myös kokopäivätyöni ohella Vantaan kaupunginvaltuutettuna sekä Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen aluevaltuutettuna.

Politiikassa minulle tärkeää on eriarvoisuuden vähentäminen, ihmisoikeuksien edistäminen sekä ilmastokriisin hillitseminen. Olen alue- ja kaupunginvaltuutettuna päässyt tekemään työtä sen eteen, että ihmisillä on hyvä elämä varallisuudesta riippumatta. Olen kevään eduskuntavaaleissa ehdolla ja tavoittelen kansanedustajan paikkaa, koska minulla on halua päästä vaikuttamaan asioihin vielä kokonaisvaltaisemmin.

Kiinnostuin politiikasta 16-vuotiaana kun ymmärsin kuinka politiikalla vaikutetaan meidän jokapäiväiseen arkeen. Vasemmistolainen aate on ollut aina lähellä sydäntäni ja poliittinen taipaleeni alkoi kun liityin Vasemmistonuoriin. 

Ensimmäistä kertaa olin ehdolla 2017 kuntavaaleissa 18-vuotiaana jolloin tulin valituksi Vantaan varavaltuutetuksi sekä vapaa-ajan lautakunnan jäseneksi. Kesäkuussa 2021 kuntavaaleissa minut valittiin Vantaan kaupunginvaltuustoon ja aluevaaleissa 2022 Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen aluevaltuustoon. Poliittisen tasa-arvon ajaminen ja sen keskiössä työskenteleminen on todella antavaa ja palkitsevaa jonka takia haluan vaikuttaa politiikassa. 

Päätöksenteossa on hyvin harva nuori osallisena, jonka takia haluan nuorena naisena vaikuttaa sekä osallistua päätöksentekoon ja tuoda nuorten äänet kuuluviin. Vihapuhe ja rasismi on kitkettävä pois jonka takia olen valmis tekemään töitä ja pitämään meteliä yllä.

Olen töissä Vantaan kaupungin päihdepalveluissa ohjaajana. Vapaa-ajallani tykkään tehdä käsitöitä, viettää aikaa perheen ja ystävien kanssa, kävellä luonnossa sekä katsella hyviä sarjoja. Näiden lisäksi tykkään käydä ilmajoogassa ja tanssimassa. Rakastan taidetta ja viherkasveja. Ajatuksena on joskus päästä opiskelemaan sosionomin opintoja.

Olen aktiivisempi Instagramin puolella johon laitan lähes päivittäin ajatuksiani ja arkielämän asioita. Sieltä minut saa myös nopeiten kiinni. Mielelläni otan palautetta vastaan niin hyviä kuin kehittäviä.

Tervetuloa seuraamaan mun juttuja!

FUNDA DEMIRI EDUSKUNTAAN