ALUEVAALIT 2022

Olen ehdolla
Vantaa-Keravan aluevaltuustoon, sillä hoitoalan ammattilaisena haluan olla mukana rakentamassa yhdenvertaisia, toimivia sekä saavutettavia sosiaali- ja terveyspalveluita.

Funda Demiri, 2021. Kuva: Pinja Nikki

Mitkä on aluevaalit ?

Vantaalla se tarkoittaa, että Vantaa ja Kerava muodostavat yhdessä oman hyvinvointialueen. Vantaa ja Kerava säilyvät itsenäisinä kaupunkina, mutta hyvinvointialueena ottavat yhteisen vastuun molempien kaupunkien sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä pelastustoimen järjestämisestä. Hyvinvointialue palvelee siis keravalaisia sekä vantaalaisia. Aluevaltuusto päättää tärkeistä asioista meidän arjen ja terveyden kannalta. Missä ja miten terveysasemat toimivat. Miten ikäihmisiä hoidetaan ja millaisia maksuja peritään.

Alla löydät vaaliteemani näissä aluevaaleissa:

Hyvinvoiva henkilöstö

Turvataan sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten työhyvinvointi parantamalla työoloja sekä nostamalla palkkoja. Meidän on parannettava alan vetovoimaa, jotta tulevaisuudessa voidaan turvata sote-palveluja saamalla hoitoalan ammattilaisia töihin. Työn vaativuus ja arvostus pitäisi näkyä palkassa.

Yhdenvertaiset ja toimivat julkiset palvelut

Turvataan jokaiselle yhdenvertaiset ja toimivat julkiset palvelut poistamalla terveyskeskusmaksut sekä mahdollistamalla lääkärin pääsyn viimeistään viikossa. Jokaisella on oikeus saada hyvää ja yksilöllistä palvelua taustasta riippumatta. Siksi myös syrjintään ja rasismiin on puututtava.
Julkisissa terveydenhuollon palveluissa gynekologista osaamista ei aina löydy tai lähetteen saaminen on hankalaa. Meidän on lisättävä tulevaisuudessa gynekologista osaamista myös terveysasemilla ja pääsy vastaanottoon on helpotettava.

Laadukkaat mielenterveys- ja päihdepalvelut

Mielenterveys sekä päihdepalveluihin on päästävä matalalla kynnyksellä, helposti ja nopeasti. Ennaltaehkäisyyn on panostettava sekä mielenterveys- ja päihdekuntoutujien stigmaa poistettava.

Aluevaalit 23.1.2022

ennakkoäänestys 12.-18.1.2022

TUE KAMPANJAANI

Haluaisitko lahjoittaa kampanjaani ja tukea matkaani aluevaltuustoon?

Pienikin summa on on tärkeä. Pääset lahjoittamaan alla olevasta linkistä. Voit tukea minua myös muilla tavoilla kuten luukuttamalla flaikkujani tai tykkäämällä ja jakamalla julkaisujani somessa.

Kiitän etukäteen teitä jokaista, jotka tuette minua.